Conflict Minerals

Da vore medlemmer i stigende grad oplever henvendelse fra kunder vedr. begrænsning i anvendelse af konfliktramte mineraler i el-tavler, har DETF sammensat en skrivelse som man kan bruge til at sende til sin kunde.
Konflikt mineraler er en række metaller, Tin, Tantal, Wolfram (tungsten) og Guld fra DR Congo samt DR Congos 9 nabolande.
Som et svar på krænkelser af menneskerettigheder i det central Afrikanske land, har den Amerikanske kongres vedtaget en lov i 2010 “Dodd-Frank Act”

Kravet om konfliktfrie produkter fremsættes af amerikanske kunder til deres leverandører og værdikæden af underleverandører, som f.eks en dansk tavlebygger.
For at kunne dokumentere konfliktfrie produkter, stilles der store krav til forsyningskædens sporbarhed, og dokumentation af miner, distributionsled, genanvendelse m.m. — Det er bestemt ikke let–

Vi ønsker fra DETFs side at hjælpe vore medlemmer på vej, så derfor har vi udarbejdet disse skrivelser.

Skrivelsen er lavet i wordformat, og den findes i 2 udgaver. Først en hvor vi har sat DETFs logo på, og en hvor man kan sætte sit eget firmalogo på.

Man skal naturligvis usfylde de felter, der i skrivelsen er markeret med rødt og store paranteser [ Dit firmanavn ] De 2 udgaver af skrivelsen kan dovnloades nedenfor:

DETF står naturligvis til rådighed, hvis der skulle være spørgsmål til skrivelsen.

Skrivelse med DETF logo
Skrivelse uden DETF logo